Učitavanje...

Nemate proizvoda u košarici.

Dobrodošli

Istraživanja

Zašto je McDavid najbolji

McDavid Inc. je sebe testirao više nego što nas itko drugi može testirat. Potiču nas atletičari, matematika i statistika. Upustite se u vaše sljedeće sportsko iskustvo sa najnovijom McDavid opremom. Provjerite činjenice, fokusirajte se na naše proizvode, ideje i naravno sebe. Budite sigurni i vjerujte nam.

Poput naših sportaša, McDavid u potpunosti vjeruje svojoj kvaliteti i zaštiti što pruža Hex tehnologija. Vjerovali smo u naše proizvode, a istraživanja i pokusi pri izradi su samo dodatno potvrdili vjeru u naše steznike, odjeću i ostalo.

Proizvode smo predali na daljnje istraživanje profesionalcima u Centru za ljudske sposobnosti u San Diegu (The Center for Human Performance), California, USA. Centru za ljudske sposobnosti (CHP) je jedna od najmodernijih i priznatijih institucija za analizu. Pomoću naprednih programa bave se istraživanjem sportske analize, biomehanike, ortopedije... U Centru pregledavaju, istražuju, ispituju i mjere sposobnosti ljudi od običnog hodanja do zamahivanja golf palicom pa sve do bacanja baseball lopte. Uspoređivali su sve naše proizvode sa proizvodima od konkurencije, test po test. Znanstvenike nije zanimalo kolika su nam primanja ili cijena proizvoda niti od nas niti od konkurencije. Nije ih zanimalo koliko smo poznati, koliko puta se čiji logo spominje na reklama ili gdje drugdje, nego samo rezultati.

Istraživanje košarkaša za steznik za zglob

Istraživanja su pokazala da košarkaši koji su nosili steznik za zglob imaju čak tri puta manje šanse da povrijede zglob. Povreda zgloba je naučestalija povreda u sportu, bilo u atletici ili gdje drugdje. Ozljeda može uništiti cijelu sezonu za čovjeka koji ju je pretrpio a cijene medicinskog liječenja su više nego što si prosječan sportaš može priuštiti. Mnogi stručnjaci potiču nošnju steznika kao prevenciju od povrede zgloba ali sve do sada istraživanja to nisu potvrdila.

Istraživanja kažu da steznik za zglob sprječuje nastanak povrede zgloba kod adolescenta i mlađih sportaša. Sveučilište u Wisconsin-Madison provelo je istraživanje koje je uključivalo 1460 košarkaša i košarkašica u 46 srednjih škola tijekom 2009-2010 sezone. Njih 740 su nosili McDavid Ultra lagani steznik za skočni zglob a ostalih 720 nisu. Od onih koji nisu nosili steznik, njih čak 78 su doživili povredu zgloba s druge strane u grupi koja je nosila steznik je samo njih 27 doživili povredu zgloba.

Tim McGuine, sportski bolničar Sveučilišta u Wisconsin je rekao da steznik za skočni zglob idealno jeftino rješenje za sprječavanje povrede zgloba. Košarka ima najviše povreda zgloba od ikojeg drugog sporta i gosp. McGuine ukazuje kako jednostavna stvar poput steznika može to sprječiti. Pri izradi steznika mnogi su ukazali na mogućnost steznika da ometa, ograničava rad koljena tj. njegov pokret. Istraživanja su pokazala da mekani i fleksibilan steznik ne umanjuje mogućnosti koljena poput nekih plastičnih steznika. McGuine je ukazao da pri sprječavanju ozljede zgloba je najbolje kombinirati vježbe za ravnotežu, koordinaciju i skakanje i steznik za zglob. Cijelo istraživanje odnosno pdf datoteku imate na izvornim stranicama. http://www.mcdavidusa.com/research .